Marian

Maria Adriana Regnera of gewoon Marian Rijk (1973) groeide op in Nijverdal en studeerde Industrieel Ontwerpen in Delft. Daarna reisde ze zoveel mogelijk de wereld rond, om in Utrecht te settelen, een keurige baan te vinden, en echtgenote en moeder te worden.

Als een vriendin zegt, 'jij moet al die verhalen die je loopt te verzinnen maar eens opschrijven,' doet ze dat. Marian volgt een schrijfcursus, wint in 2011 de schrijfwedstrijd Bergen bloedt en debuteert een jaar later met de literaire thriller Dieptepunt onder Maria Rijk. In 2014 verschijnt Blauwdruk, haar tweede thriller. 

Polderpioniers - #boek3 - is in oktober 2016 verschenen. Dit keer geen thriller, maar 'een waargebeurd verhaal over de strijd om het voortbestaan van een Nederlandse boerenfamilie'. 

In april 2018 zal haar vierde boek verschijnen: een familiegeschiedenis waarin de introductie van de fiets - en de daaraan gerelateerde maatschappelijke ontwikkelingen - een belangrijke rol speelt.

Marian geeft les aan de Schrijversacademie. Daarnaast schrijft ze bijzondere spellen en moorddiners in samenwerking met uniekspel.nl

0 reacties:

Een reactie posten